Få det flotte smil tilbage med en tandregulering

Skæve tænder er en almen tilstand i tænderne, der påvirker store dele af ens udseende – og dermed også ens selvværd og generelle lyst til at smile.

Hos Rødovre Centrum Tandlæge- & Implantatcenter tilbyder vi blandt en effektiv tandregulering, der kan give dig det ønskede tandpastasmil. Få mere viden om behandlingen her.

Hvad er en tandregulering?

En tandregulering er en behandling med en bøjle, der regulerer skæve tænder. Ofte kan en skæv tandstilling forårsage skader, hvor en regulering hjælper med at stoppe eller forebygge skaderne.

En forkert tandstilling er eksempelvis skæve fortænder, mellemrum mellem fortænderne eller under- og overbid. Det kan medføre slid på tænderne eller forårsage smerter i kæbeled og tyggemuskler.

Behandlingen inddeles i to typer: en aftagelig skinne eller et fast apparatur, hvor førstnævnte er en del billigere end sidstnævnte.

Hvornår er det nødvendigt med en tandregulering?

Der skelnes mellem funktionelle og kosmetiske årsager til at få en tandregulering.

En funktionel årsag kan være problemer med tyggefunktionen, eller at den skæve tandstilling forårsager skader på tænder og tandkød. Det kan også være, du skal have en anden behandling med bro eller implantat, hvor en regulering inden vil hjælpe med at give det bedst mulige resultat.

En kosmetisk årsag er en æstetisk påvirkning. Mange med skæve tænder kan miste selvværd og lysten til at smile, hvilket kan nedsætte livskvaliteten. Med en kosmetisk behandling kan man oprette tænderne, lukke mellemrum eller endda lukke åbne bid, så man får lyst til at smile igen.

Hvorfor får man skæve tænder?

Der kan være forskellige årsager til skæve tænder. Jo ældre vi bliver, jo større tendens har vores tænder til at vandre mod midterlinjen.

Andre årsager kan være arvelighed, eller hvis man har for lille en kæbe. Det er også set, at anvendelse af sut med dårlige vaner kan forårsage skæve tænder.

Hos Rødovre Centrum Tandlæge- & Implantatcenter kan vi vi hjælpe med at justere tænderne uanset årsagen. Justeringen gør, at du nemmere kan børste tænderne og dermed mindske risikoen for parodontale sygdomme.

Hvem kan få en tandregulering?

I princippet kan alle få foretaget en tandregulering, hvor alder ikke er en begrænsning. Den største forudsætning er, at der ikke er aktiv paradentose eller andre sygdomme, så tænderne er sunde under behandlingen.

Selvom alder ikke er en begrænsning, regulerer vi kun tænder på voksne i vores klinik. Her kan man vælge mellem fast apparatur eller aftagelige skinner, der skal skiftes hver 14. dag.

Vi tager hånd om din tandlægeskræk

Døjer du med tandlægeskræk? Selvom du kan føle dig alene med det, er det et almindeligt problem. Faktisk har op til 40 % af den danske befolkning i større eller mindre grad en tandlægeskræk, der står i vejen for regelmæssige tandeftersyn.

Hvis du bestiller en tid til et tandlægetjek i Rødovre Centrum Tandlæge- & Implantatcenter, kan du være sikker på, at vi tager hånd om din tandlægeskræk.

Ofte skyldes det en tidligere behandling, der var smertefuld, eller at man føler sig sårbar, når man ligger i tandlægestolen. På vores klinik bestræber vi os på at give dig en rar og tryg oplevelse, hvor vi beskriver behandlingens trin, så du er forberedt.

Få en smertefri behandling hos Rødovre Centrum Tandlæge- & Implantatcenter

Søger du en kompetent tandlæge i Rødovre? Vi står til rådighed, uanset om du skal have et almindeligt tandeftersyn, tandregulering eller en anden behandling.

På vores tandlægeklinik modtager vi patienter med et varmt smil og sikrer en rar oplevelse.

Vi tilbyder smertefrie behandlinger, der kan hjælpe, hvis du døjer med tandlægeskræk. Vi kontrollerer altid, at lokalbedøvelsen virker, inden vi begynder behandlingen, så du ikke mærker ubehag eller smerte.

Samtidig sørger vi for effektiv smerteforebyggelse efter indgrebet med medicin og vejledning om, hvordan du undgår smerter.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores tandlægeklinik i Rødovre.

Ofte stillede spørgsmål om tandregulering

Såfremt du er interesseret i tandregulering, så fortæl din tandlæge om dine ønsker, eller få vedkommende til at fortælle dig om dine muligheder.

  • Hvad koster en tandregulering?

    Prisen på en tandregulering afhænger af omfanget, hvorfor vi ikke kan fortælle den præcise pris, før vi har undersøgt dig. Du kan få et generelt overblik på vores prisliste her.

  • Hvor lang tid tager behandlingen?

    Det kan tage et sted mellem 6 uger til 3 år, hvor det oftest er 6 uger til 9 måneder. Vi oplyser dig naturligvis om et mere præcist estimat, når vi har set dine tænder.

  • Er der bivirkninger?

    Ligesom ved andre behandlinger kan der opstå bivirkninger ved en tandregulering. Her er der risiko for, at der kan ske en resorption – en forkortelse af rødderne på de tænder, der reguleres. Derfor er det vigtigt at tage til løbende kontrol gennem dit reguleringsforløb, så vi kan forhindre eventuelle bivirkninger i tide.

Udføres af:

Cheftandlæge Ulrik Juhl

Ulrik Juhl

Cheftandlæge