Rodbehandling

Rodbehandling foretages primært når der et et hul ind til nerven i tanden (caries). Rodbehandling fortages i et forsøg på at redde tanden. Vi tandlæger på klinikken mener at egne tænder og dermed det naturlige er som udgangspunktet at fortrække til at tygge med og finder derfor ofte at rodbehandling er en god ide. Det er imidlertid ikke nok at vurdere om rodbehandling kan lade sig gøre. Det er vigtigt også at vurdere om der efter en endt rodbehandling vil være nok tand tilbage til at genopbygge tanden holdbart.

I undersøgelser ses imidlertid at tænder forsøgt rodbehandlet er efter 5 år kun ca. 70 procent af disse tænder stadig i munden og symptomløse, velfungerende og på røntgen raske. Dette selv om tandlægen har udført den bedst mulige rodbehandling.

Dette er en vigtig information i forhold til at afstemme forventningerne til en rodbehandling.
Vi anvender det bedste udstyr og materialer til mekanisk og kemisk at udrense rodkanalerne samt til at bestemme rodmål og forhindre bakterierne fra mundhulen i at reinficere rodkanalerne. Det, at vi anvender det bedste udstyr, finder vi særligt vigtigt i håb om at løfte prognosen for at rodbehandlede tænder klarer sig godt.

Alle tandlæger på klinikken udfører rodbehandling men Hannes har en særlig interesse for behandlingen.

vejledning pdf

Udføres af Hannes

Tandlæge Hannes

Hannes

Tandlæge