Kosmetiske behandlinger

Alle ønsker naturligvis et smukt harmonisk smil, og det tænker vi på i al behandling vi udfører. Der er i de senere år sket en rivende udvikling indenfor kosmetiske behandlinger. Materialerne er blevet bedre, og nye teknikker er udviklet.

Tandblegninger virker ved at en gel oxiderer farvestofferne væk, som er trængt ind i tandens overflade. Det vil sige, jo mere misfarvet tænderne er, jo større effekt af blegningen. Vi tager altid fotos før og efter behandlingen således, at vi sammen med patienten kan vurdere resultatet. Vi kan tilbyde alle former for tandblegning.

Slutresultatet bliver det samme uanset metoden. Vi foretrækker hjemmeblegning da den er mere skånsom og kun i sjældne tilfælde giver følsomme tænder mens blegningen foretages. Vi bleger kun patientens tænder hvis vi mener at blegningen vil resultere i et betydende langtidsholdbart tilfredsstillende kosmetisk resultat. Det vil sige at vi kun bleger tænder der er misfarvede, og vi bleger kun ikke-rygeres tænder. Vi bleger højest hver 8. år idet blegning potentielt kan ætse lidt af den hvide emalje således at tanden faktisk bliver mere gul.

Plastbehandlinger er i dag langt mere farvestabile end tidligere, og man kan med fordel skifte gulnede plastfyldninger i den kosmetiske zone (tænder i fronten).
Når tandfarvede kroner, broer og proteser fremstilles, anvender vi ofte fotos som patienten medbringer så vi ikke alene sikrer et flot kosmetisk resultat, men også et naturligt resultat. Før vi cementerer en krone, bro eller afleverer en protese, lader vi patienten godkende resultatet. Langt de fleste kroner og broer er i dag tandfarvede og deres gennemskinnelighed (dvs. deres naturlighed) er med tiden blevet meget bedre. De rene porcelænskroner (porcelæn, lava, cirkonium) er blevet væsentligt stærkere, men kroner og broer hvor der under porcelænet er metal, er fortsat de stærkeste. Desuden er vi blevet meget bedre til at maskere det underliggende metal.

I nogle tilfælde har patienten på grund af for hård tandbørstning fået børstet tandkødet væk resulterende i lange tandhalse. Hvis dette er et kosmetisk problem, og patienten er i stand til at ophøre med sin uvane, kan væv fra ganen anvendes til at forbedre det kosmetiske resultat væsentligt.