Almen tandbehandling i trygge omgivelser

Vil du bevare sunde tænder hele livet, er det vigtigt at få foretaget regelmæssige tandeftersyn.

Hos Tandlæge- og Implantatcenter i Rødovre Centrum tager vi os af almen tandbehandling og udfører altid arbejdet med dig i fokus. Vi holder øje med eventuel caries og kan også lave en fyldning, skulle det være nødvendigt.

Læs mere om vores almene tandbehandling her.

Hvad er et alment tandeftersyn?

Når du besøger klinikken til et tandeftersyn, vil en af vores dygtige tandlæger kigge grundigt på dine tænder. Vi udfører altid behandlingen med den enkelte patient for øje og lytter til eventuelle gener. Det er vigtigt for os, at du er tryg, når du lægger dig i tandlægestolen.

Vi kigger blandt andet efter caries, der er én af de mest almindelige bakterietilstande i tænderne. Caries kaldes også for “huller i tænderne” og er en infektion, der sidder på tandens overflade.

Oplever du smerter eller isninger, kan det være tegn på caries i udvikling. Finder vi et hul i én eller flere tænder, vil vi, i fællesskab med dig, finde frem til den rette behandling.

Vi kan opdage caries i tide

Det er vigtigt at få bugt med et hul i tanden hurtigst muligt. Jo længere tid infektionen får lov at brede sig, jo mere ravage kan den skabe.

Kommer du ind på vores klinik i Rødovre med jævne mellemrum, kan vi opdage caries, før det bliver alvorligt. I den indledende fase vil du højst sandsynligt ikke kunne mærke tilstanden – men vi vil opdage det ved tandeftersynet.

På det første stadie undgår du indgribende behandling, men kan nøjes med at blive grundigt instrueret i god tandbørsteteknik, og hvordan du opretholder en god mundhygiejne.

Når caries kræver en fyldning

Har din caries udviklet sig fra den indledende fase, kan det være nødvendigt med en fyldning. Det gælder eksempelvis, hvis infektionen er nået ned til tandnerven, eller hvis noget af vævet er nedbrudt.

I dag bliver fyldninger næsten altid lavet af plastik, hvor de før i tiden var af sølvamalgam. Amalgam er stort set udfaset, da det indeholder kviksølv, og fordi materialet i større grad end plastik fører til revnedannelse i tanden.

Vi udskifter ofte amalgamfyldninger til plast på klinikken, og vi kan også hjælpe dig.

Kan din caries ikke behandles med en fyldning, kan en rodbehandling komme på tale. Vi rådgiver altid dig om den bedste løsning, så du kan træffe et valg på oplyst grundlag.

Forebyg caries med god mundhygienje

Det bedste værn mod huller i tænderne er optimal mundhygiejne.

Det vil først og fremmest sige grundig tandbørstning to gange om dagen og brug af tandtråd. Derudover bør du minimere indtag af sukkerholdige drikkevarer og mad, der øger risikoen for huller betydeligt.

Ved et tandeftersyn på klinikken kan vi forebygge caries med fluor og samtidig rådgive dig om den rette tandbørsteteknik.

Alle fortjener et smukt smil uden gener

Hos Tandlæge- og Implantatcenter i Rødovre Centrum mener vi, at alle fortjener et smil, de er glade for.

Det gælder i første omgang et smil uden smerter. Tandpine kan forringe livskvaliteten betydeligt, og vi lytter altid til dig for at finde frem til årsagen for dine gener.

Men det betyder også et smil, du bærer med stolthed. Vi tilbyder forskellige kosmetiske behandlinger, såsom tandblegninger. Få hvide, friske tænder, der giver dig selvtilliden og lysten til at smile tilbage.

Lad os tage en snak i dag

Trænger dine tænder til et tandeftersyn?

Så ring eller skriv til os i dag, så vi kan aftale nærmere. Vi er et dedikeret team af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter, der hver dag arbejder for at skabe gode resultater for vores kunder.

Det gælder uanset, om du skal have det regelmæssige tandtjek, ønsker en tandblegning eller skal have foretaget et større indgreb.

Vi udfører alle behandlinger med tryghed og nærvær for øje, så du bevarer smilet på læberne fra start til slut.

Lad os tage en snak i dag

  • Hvor ofte skal jeg have et tandeftersyn?

    Det er individuelt og afhænger både af din alder og eventuel sygdom. En tommelfingerregel er med 12-24 måneders mellemrum. Er det lang tid siden, du har fået tjekket dine tænder, tager vi hjertens gerne imod dig på klinikken i Rødovre.

  • Hvordan foregår et tandeftersyn?

    Ved et almindeligt tandeftersyn kigger tandlægen på både dine tænder og tandkød. Målet er at få et overordnet billede af dine tænders tilstand, og om der er caries eller andre tilstande, der skal behandles.

  • Hvordan kan caries behandles?

    Hvis caries bliver opdaget tidligt, kan god mundhygiejne og behandling med fluor være tilstrækkeligt. Ved svære tilfælde kan en fyldning, rodbehandling eller fjernelse af tanden være nødvendig.

Udføres af

Cheftandlæge Ulrik Juhl

Ulrik Juhl

Cheftandlæge

Tandlæge Jacob

Jacob

Tandlæge

Tandlæge Sahra

Sahra

Tandlæge

Tandplejer Nobel

Nobel

Tandplejer